Skräpbilderna strömmar in via vår app – rapportera du med!

Under augusti rapporterades 226 bilder med skräp in via Håll Sverige Rent-appen.  Det var bilder på byggskräp, bilvrak, överfyllda soptunnor, däckupplag och mycket, mycket mer. Ladda ner appen och rapportera in du med! Här kan du se några av bilderna.

Avgasrör_Nykvarn_

Avgasrör Nykvarn

 

Bilvrak Falköping

Bilvrak Falköping

 

Badleksaker Gotland

Badleksaker Gotland

 

Soffa Falun

Soffa Falun

 

Vi på Håll Sverige Rent har ingen möjlighet att ta hand om allt skräp som rapporteras in, utan vi använder rapporterna för att kartlägga nedskräpningen. Men det finns alla möjligheter för kommuner att ta del av rapporterna och se till att nedskräpningen åtgärdas.

I dagsläget har tre kommuner (Borås, Östhammar och Södertälje) anslutit sina ärendehanteringssystem till rapporteringsfunktionen. Då hamnar mobilanvändarens rapport med fotografi, geotagg samt meddelande direkt i kommunens ärendehanteringssystem, där en tjänsteman kan öppna ärendet och se till att skräpet tas om hand. Läs om hur Borås jobbar med appen.

Föregående

Folk- och Naturkonferensen miljömärkt av Håll Sverige Rent

Nästa

Vi var på Viamaredagen!

4 kommentarer

 1. Ulrika Westerberg

  Så härligt att ni fortfarande finns! Minns bara era kampanjer under sjuttiotalet och har inte noterat er existens sedan dess.
  Jag har bestämt mig att vägra nedskräpning i Bagarmossen där jag bor och på allmänna platser samt balkonger. Har ni tips på hur jag kan gå tillväga?

  Er app är en suverän ide!

  • Hej Ulrika!
   Att rapportera skräp med vår app är toppen – då kan vi ligga på kommunen!
   Med vänliga hälsningar
   Petra på Håll Sverige Rent

 2. Rebecca Fors

  Ja Ulrika, jag blev också jätteglad!
  Jag hörde av mig till kommunen Huddinge där jag bor, fick hjälp med Plocktång och säckar. för jag går ganska regelbundet på ”skräpplockarpromenader”. Jättebra motion och det känns skönt att göra skillnad!
  Men nu har även jag skaffat en smartphone för det finns mycket jag inte själv kan ta med. Då blir det åtminstone dokumenterat.
  Stora säckar med skräp har kommunen sagt de kan forsla bort när jag hör av mig.OBS. jag har inte körkort så jag blir tvungen att lämna en säck vid vägkanten ibland.
  Fram för en ren o vacker natur! Rebecca

  • Hej Rebecca!
   Roligt att höra ditt engagemang! Använder du vår mobil-app för att dokumentera?
   Med vänliga hälsningar
   Petra på Håll Sverige Rent

Kommentera


Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén