Förbud och producentansvar för förpackningar räcker inte för att stoppa nedskräpningen. Ytterligare åtgärder för att minska nedskräpningen i samhället behövs. Miljöministern bjöd precis innan regeringsombildningen in ett antal företag till ett möte för att tillsammans med Håll Sverige Rent och Naturvårdsverket diskutera hur alla aktörer gemensamt kan komma tillrätta med nedskräpningsproblematiken.

Nedskräpningen är en prioriterad fråga för regeringen, vilket tydligt framgår av bland annat det regeringsuppdrag som Håll Sverige Rent samarbeter med Naturvårdsverket kring och även den senaste budgetpropositionen.  

På mötet ska en diskussion om hur företagen arbetar för att minska nedskräpningen av sina produkter föras. Regeringen vill även veta vilka initiativ företagen vill se från myndigheter och andra aktörer för att komma till rätta med nedskräpningen.

Med på mötet är Håll Sverige Rents VD Anna Linusson och Naturvårdsverkets generaldirektör Maria Ågren.

De inbjudna företagen är 7 Eleven, Camel, Cloetta/Fazer, Coca-cola, GB/Unilever, L&M, Marlboro, Mars, McDonalds, Swedish Match och Wrigley´s.

Läs även pressmeddelandet från miljödepartementet.