Igår var regeringen värd för ett möte där företag vars produkter hamnar på gatan som skräp var inbjudna. På mötet diskuterades hur företagen arbetar idag för att minska nedskräpningen av sina produkter, och vad man skulle kunna göra i framtiden. Med på mötet var förutom ett femtontal företag Håll Sverige Rents VD Anna Linusson och Naturvårdsverkets generaldirektör Maria Ågren.

Anders Flanking, statssekreterare på Miljödepartementet, Maria Ågren, generaldirektör på Naturvårdsverket och Anna Linusson, VD på Håll Sverige Rent

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En del av företagen är redan idag engagerade i frågan, men trots det hamnar mängder med förpackningar från deras produkter på gatan. Vi på Håll Sverige Rent tycker att det  är glädjande att så många av producenterna vill göra något åt problemet.

För att komma till rätta med nedskräpningen krävs en kombination av åtgärder, inte minst kampanjer som påverkar konsumenterna i deras beteenden. Samtidigt måste det vara enkelt för konsumenten att göra rätt – både vad gäller produktens utformning och tillgång till ställen att göra sig av med skräpet.

Från början var det förre miljöministern Andreas Carlgren som tagit initiativ till mötet, men nu representerades regeringen av statssekreterare Anders Flanking från miljödepartementet. Läs mer om regeringens arbete mot nedskräpning på deras webbplats.