På besök hos systern i England

I veckan besökte vi tillsammans med vår styrelse systerorganisationen Keep Britain Tidy i Wigan. Ändamålet med besöket var att informera varandra om aktuella frågor som vi kan ha gemensamt trots att vi är verksamma i olika länder. Lagstiftningen är en sådan fråga som nu är aktuell i vårt land där de har mycket mera erfarenhet, i England kan man få böter för fimpen!

Vi pratade även om  projekt och kampanjer där vi kan inspireras av varandra för at kunna bli bättre på att få människor att sluta skräpa ner.

Ett bra kampanjanslag som de berättade om är deras nya satsning  ”Love where you live!”.  Liksom Helsingborgs fina kampanj ”I love Hbg”  handlar deras kampanj om att värdesätta sin närmiljö och därmed inte förstöra den med massa skräp.

Mer om ”I Love HbG”

Läs mer på Keep Britain Tidys webbsida.

”Love where you live” på Facebook.

 

Föregående

Sluta skräpa ner i fjällen

Nästa

Hur triggas vi förändra vårt beteende?

2 kommentarer

  1. C

    Ett förskolebarn har plockat KANYL under en skräpinsamlingsdag. I handledningsmaterialet måste det ingå att detta INTE är lämpat för barn under en viss ålder (tio?) och att barnen måste vara rätt utrustade samt veta vad man får/inte får plocka. Vad hade hänt OM barnet blivit smittad med hiv eller hepatit? Då hade hsr kommit med i pressen kan jag lova. Detta måste ni ta tag i omedelbart! Fyraåringar som plockar kanyler…. SJUKT!!!

    • Erika Karlsson

      Självklart ska förskolebarn inte plocka kanyler, eller överhuvudtaget skräp som kan utgöra en risk. Vi är alltid tydliga med detta när vi bjuder in till Skräpplockardagarna och har också informationen på vår webbplats. Vi måste dock lita på att de ansvariga vuxna – oftast pedagoger – som är ute med barnen är uppmärksamma på vad barnen gör. Det vi har uppfattat är att de allra flesta pedagoger är mycket noga med att informera barnen om vad som gäller innan de går ut som en självklar del i undervisningen.

Kommentera


Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén