I lördags gick det miljödiplomerade Kretsloppet i Borås av stapeln. Nästan 5000 löpare tog sig runt i Borås och stämningen var på topp. Kretsloppet i Borås är ett återkommande arrangemang som fokuserar på miljö och hälsa och arrangeras av Korpen Borås och IK Ymer Friidrott.

Jonas Holmberg på Borås Energi & Miljö, miljösponsor och huvudgrundare till kretsloppet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kretsloppet är ett Miljödiplomerat arrangemang enligt Håll Sverige Rents kriterier för tredje året i rad. Projektledaren för miljödiplomerat arrangemang Simon Jonasson fanns på plats – och dessutom sprang loppet. Han överräckte ett diplom på stora torget till Jonas Holmberg på Borås Energi & Miljö, miljösponsor och huvudgrundare till loppet.

 Miljöarbetet för arrangemanget sköttes på ett mycket bra sätt; det fanns bland annat många miljöstationer med olika sorteringskärl, kranvatten serverades under loppet istället för vattenflaskor och bananskal togs om hand efter loppet som ska gå till biogas. Det fanns också stort fokus på lokalt och närproducerat och Håll Sverige Rent kan med glädje meddela att Kretsloppet är ett föredömligt arrangemang ur miljösynpunkt.