Ett år med nya skräpregler – fimpen fortfarande het

När SVT:s Rapport uppmärksammar ettårsdagen för de nya reglerna om nedskräpningsbot säger miljöminister Lena Ek att dagens regler är ganska bra. Men vi på Håll Sverige Rent tycker fortfarande att fimpar och annat småskräp som förekommer i stora mängder ska inkluderas i reglerna om ordningsbot. Det är bra att det finns regler som tydligt säger att det inte är ok att skräpa ner. Men de vanligaste skräpen måste också omfattas av reglerna, annars sänds fel signaler, signaler som i sig grundlägger ett felaktigt beteende. Se även inslaget på Rapport (6:50 in i sändningen).

Föregående

Skräpdebatt i Göteborg efter gatufest

Nästa

Kolla skräpbilder från vår sommarturné!

2 kommentarer

  1. Stefan Lejonbalk

    Hej!

    Bra att ni trycker på kring detta. För mig är det helt oförståeligt hur det indirekt blir ok att slänga fimpar. Det är som att ge klartecken för att det är fritt fram att göra det trots att de innehåller kadmium etc, och det finns överallt! Slappt och fegt av regeringen!

    /Stefan

  2. Marie Nilåker

    I Malmö fullständigt kryllar det av fimpar. Det är ett enda stort askfat på många ställen. Har varit trött på detta i flera år. Det ser förfärligt ut, och det kan inte vara bra för miljön. När ska detta elände ta slut? Ge dryga böter för varje fimp någon kastar! Varför kan man inte ha med sig en liten plåtask, eller kasta i soporna där det finns?!

Kommentera


Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén